Πράγματα που μας αρέσουν τα Χριστούγεννα


  • Αν σου αρέσει λίγο παραπάνω το στρας,τώρα είναι η εποχή σου.Τίποτα(σχεδόν) δεν θεωρείται υπερβολή. Ήρθε η ώρα να λαμποκοπήσεις ελεύθερα.


  • Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που όλοι είναι πιο διαχυτικοί και εκδηλώνουν πιο έντονα την αγάπη τους. Σύμφωνα με στατιστικά,την συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου, γίνονται οι περισσότερες προτάσεις γάμου.


  • Λίγο-πολύ όλοι κρύβουμε ένα μικρό παιδί μέσα μας. Θα βάλεις τα κερατάκια σου(του Ρούντολφ καλέ), θα στολίσεις, θα τυλίξεις τα δώρα που αγόρασες και θα περιμένεις με αγωνία να ανοίξεις το δικό σου...Αν δεν σκίσεις περιτύλιγμα με μανία δε λέει...Θα σαχλαμαρίσεις λίγο παραπάνω ρε αδερφέ.


  • Τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο μύθος λέει πως πρέπει να χορέψεις ξέφρενα το all i want for christmas is youuuuu τραγουδώντας ενώ κρατάς μία βούρτσα για μικρόφωνo. Επιμένεις Ελληνικά; Δέσποινα Βανδή και Χριστούγεννα ήρθαν πάλι μέχρι να μας πέσουν τα νεφρά από τον χορό.


  • Η πόλη είναι στολισμένη. Χαίρεσαι να κάνεις βόλτα στο κέντρο, με όλα αυτά τα λαμπάκια και τις μπάντες του δρόμου που παίζουν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ένα πέρασμα από την Ερμού θα το κάνεις, ακόμα κ αν δεν έχεις λεφτά για να αγοράσεις κάτι. Τα καστανάκια σου όμως τα ψητά θα τα τσιμπήσεις.


  • Λόγω την ημερών, οι περισσότεροι έχουν επηρεαστεί από το γιορτινό πνεύμα και είναι πιο καλοί ο ένας με τον άλλον. Τα Χριστούγεννα όλοι είναι πιο ευγενικοί, πιο υποχωρητικοί και γενικά καμία σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο. Αν πας στο εμπορικό για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να σου κρατήσει το ασανσέρ για να μπεις. Κ αν είσαι και τυχερή, μπορεί να είναι κ ωραίος.

  • Τα γλυκά. Αχ αν ποτέ γίνω Σεφ, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να δώσω τέλος στην αιώνια διαμάχη Μελομακάρονα ή Κουραμπιέδες; Μα η απάντηση είναι μία. Και τα δύο φυσικά. Εκατό χρονών θα πάω και ακόμα δεν θα έχω αποφασίσει ποιο από τα δύο μου αρέσει περισσότερο.


  • Το φαγητό μέχρι σκασμού. Τραπεζώματα από δω, γιορτές από κει, Πρωτοχρονιά από την άλλη, η αλήθεια είναι μία. Η δίαιτα μετατίθεται στο καινούριο χρόνο.Ένα κιλό θα το τσιμπήσεις σίγουρα, αλλα δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί τις γιορτές τρώνε όλοι πολύ. Κοίτα να το χαρείς λοιπόν κ ας μην κλείσει μετά το κουμπάκι του Τζιν.


  • Αν είσαι από τους τυχερούς που δεν δουλεύουν εκείνες τις μέρες, μπορείς να σηκωθείς το πρωί, να φτιάξεις την ζεστή σου σοκολάτα, να χουχουλάσεις με τις πιτζαμούλες σου, τρώγοντας μπισκότα και βλέποντας Χριστουγεννιάτικη ταινιά. Πολικό εξπρές, Σκρούτζ ή  το κοριτσάκι με τα σπίρτα αν θέλεις να σε πάρουν τα ζουμιά.