Αν ήμουν ξανά δεκαεφτά....


Αν ήμουν ξανά δεκαεφτά...

    Θα διάβαζα περισσότερο. Ναι κ όμως. Εάν διάβαζα περισσότερο όταν έπρεπε, θα είχα παραπάνω πιθανότητες να περάσω στην σχολή που ήθελα.

   Θα πρόσεχα πολύ όταν συμπλήρωνα το μηχανογραφικό. Το ότι ήθελα να γίνω αθλητικογράφος και ότι από την σχολή ΜΜΕ με χώριζαν 2000 μόρια δεν εξηγεί τον λόγο που η δεύτερη επιλογή μου ήταν τουριστικές επιχειρήσεις και η τρίτη Θεολογία.

   Θα συνειδητοποιούσα πόσο μικρή είμαι ακόμα και θα έδινα δεύτερη φορά για την σχολή που ήθελα. Πιο υπεύθυνα αυτή τη φορά.

   Δε θα συνέχιζα στην σχολή που πέρασα εφόσον δεν είχα ποτέ πραγματικό σκοπό να ασχοληθώ με αυτόν τον κλάδο.Αν δεν κοιτάς εκεί που θες να πας, θα πας εκεί που κοιτάς.

   Θα επέλεγα πιο προσεκτικά τις δουλειές που θα έκανα. Το ότι ήμουν μικρή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι μπορούσα να κάνω μόνο δουλειές του ποδαριού.

   Θα ταξίδευα περισσότερο. Σε κάθε ευκαιρία. Έστω και για διήμερο. Αλλά όχι συνέχεια στο ίδιο και στο ίδιο μέρος, όπως δηλαδή συνήθιζα να κάνω.

  Θα άκουγα περισσότερο τις συμβουλές από τα αγόρια φίλους μου, και όχι μόνο από τις κολλητές μου.

   Επίσης δεν θα κυκλοφορούσα με τσούρμο 9-10 κορίτσια αγκαζέ, για καφέ, για ποτό, για ψώνια κλπ. Ο λεγόμενος αντροδιώχτης. Οι 2-3 κολλητές μου ήταν αρκετές.

  Θα δοκίμαζα περισσότερες σχέσεις. Δεν μου κάνεις, δε σου κάνω, στον επόμενο. Κ όχι σ' αυτήν την ηλικία να τραβάμε μια κατάσταση από τα μαλλιά λες και είμαστε 30.

   Θα βαφόμουν και θα ντυνόμουν σαν άνθρωπος. Και όχι σαν 13χρόνο που δεν έχει καθρέφτη σπίτι του. Όχι τα κοτσιδάκια της Πίπης Φακιδομύτη είναι χαριτωμένα όταν είσαι 8 και όχι 18.

  Θα άκουγα λίγο περισσότερο τους μεγαλύτερους. Όχι δεν είναι ο Σατανάς. Πιθανότατα όταν η μαμά σου, σου λέει να διαβάσεις για τις πανελλήνιες αφού θες να γίνεις ψυχολόγος, έχει δίκιο. Τίποτα δεν έρχεται μόνο του.

  Θα πρόσεχα περισσότερο όταν έβγαινα έξω, και δεν θα έμπαινα σε αυτοκίνητο όσων είχαν πιει πολύ.

  Θα ασχολιόμουν λίγο λιγότερο με την καψούρα της κολλητής μου για τον μπάρμαν, και θα επικεντρωνόμουν στον σερβιτόρο που άρεσε σε μένα.

  Θα άφηνα και κάτι να πέσει κάτω. Δεν θα ένοιαζε τόσο πολύ η γνώμη των άλλων για μένα. Δεν θα τα έπαιρνα όλα τόσο βαριά. 

  Θα ήμουν πιο τολμηρή χωρίς να φοβάμαι τόσο την αποτυχία. Θα υπενθύμιζα στον εαυτό μου ότι και η αποτυχία μέρος της ζωής είναι.

  Θα έβαζα εκείνο το σκουλαρίκι στην μύτη που τόσο ήθελα χωρίς να σκέφτομαι ότι έτσι θα δείχνει μεγαλύτερη.

 Από τα 34 με αγάπη.